Browar na Jurze

Jurajskie z Ostropestem

Plato 11,5°

IBU 35

4.5% 0,5 L

Plato 11,5°

IBU 35

Piwo jasne, dolnej fermentacji o intensywnym i specyficznym aromacie ziołowo – chmielowym. Oryginalny goryczkowy posmak ziołowy po chwili ustępuje trwałej chmielowej goryczce o delikatnie cytrusowym zabarwieniu.


Kolor:

Idealne do dań:

  • Dania z grillaDania z grilla
  • DróbDrób
  • RybyRyby
  • Owoce morzaOwoce morza

Podawany w kuflach:

  • [:pl]Lager[:en]LagerLager
  • [:pl]Pint[:en]PintPint
  • [:pl]Tumbler[:en]TumblerTumbler
  • [:pl]Kufel[:en]Dimpled mugKufel

Historia

 

Browar powstał w roku 1997 w miejscu byłej mleczarni. Jednym z głównych powodów doboru lokalizacji była jakość wody pochodzącej z własnego ujęcia. Wody o krystalicznej czystości, bez żadnych zanieczyszczeń bakteriologicznych, która pochodzi z podziemnych formacji wapienia muszlowego leżących na głębokości 125 m. Dzięki niej i naturalnym składnikom, byli w stanie uwarzyć piwo które nie tylko smakowało lokalnym piwowarom, ale również zyskało uznanie amatorów złocistego trunku w całym kraju.

Browar skupia się na rozwijaniu naturalnego browarnictwa i ciągłej nauce sztuki piwowarstwa. Celem jest to, aby po ich piwa chętnie sięgali wytrawni piwosze, jak i ci, dla których piwo jest napojem pitym okazjonalnie ze znajomymi.

“Liczymy, że nasza historia będzie tworzona razem z Wami, bo właśnie dla Was istniejemy i chcemy się dzielić naszymi pomysłami oraz produktami tworzonymi z pasją.”

F