Deer Bear

Deer Beard Rye IPA

Plato 15°

IBU 69

Polska

6.5% 0,5 L

Plato 15°

IBU 69

Bursztynowe piwo górnej fermentacji. Aromat intensywny, wyraźnie wyczuwalne cytrusy oraz żywica. Ciekawostką są tutaj bogate aromaty sosnowe. W smaku wyraźnie wyczuwalny słód żytni. Subtelny posmak karmelowy płynnie przechodzi w intensywną i długą gorycz o żywiczno – grejpfrutowym profilu.


Kolor:

Idealne do dań:

  • RybyRyby
  • Owoce morzaOwoce morza
  • SushiSushi

Podawany w kuflach:

  • [:pl]Pint[:en]PintPint
  • [:pl]Tulip[:en]TulipTulip

Historia

 

Deer Bear to browar kontraktowy – rzemieślniczy, założony w 2015 roku przez dwóch piwowarów domowych Grzegorza Durdana i Kamila Zatykę. Kiedy tylko mają wolną chwilę chwytają za mieszadła piwowarskie i warzą, testują, kombinują, tak by tworzyć ciekawe i pijalne piwa. Deer Bear powstał po to, by podzielić się wspólną pasją z szeroką publiką. Obaj panowie należą do kujawskiego oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Aktualnie piwo warzone jest w browarze Wąsosz

F