Browar powstał w roku 1997 w miejscu byłej mleczarni. Jednym z głównych powodów doboru lokalizacji była jakość wody pochodzącej z własnego ujęcia. Wody o krystalicznej czystości, bez żadnych zanieczyszczeń bakteriologicznych, która pochodzi z podziemnych formacji wapienia muszlowego leżących na głębokości 125 m. Dzięki niej i naturalnym składnikom, byli w stanie uwarzyć piwo które nie tylko smakowało lokalnym piwowarom, ale również zyskało uznanie

amatorów złocistego trunku w całym kraju.

Browar skupia się na rozwijaniu naturalnego browarnictwa i ciągłej nauce sztuki piwowarstwa. Celem jest to, aby po ich piwa chętnie sięgali wytrawni piwosze, jak i ci, dla których piwo jest napojem pitym okazjonalnie ze znajomymi.

“Liczymy, że nasza historia będzie tworzona razem z Wami, bo właśnie dla Was istniejemy i chcemy się dzielić naszymi pomysłami oraz produktami tworzonymi z pasją.”